Limagrain

Aangeboden door Limagrain

Alles onder controle op je eigen bedrijf

22 November 2021

In de melkveehouderij staan de ontwikkelingen nooit stil. Ondernemers hebben te maken met veel onzekere externe factoren als wet- en regelgeving en wereldwijde marktonwikkelingen. Wapen je tegen deze onzekerheid door op je eigen bedrijf alles onder controle te houden, in de stal én op het land.

Als grootste aanbieder van maïsrassen helpt LG je graag om jouw maïsteelt optimaal onder controle te houden. Zo ben je verzekerd van hoogwaardig voer en houd je meer tijd over voor het runnen van je bedrijf. Wij helpen je in 2022 met drie oplossingen:

Vroegrijpe maïs met de hoogste kVEM/ha
Ultra- tot zeer vroege rassen op de koudere/zware gronden en zeer vroege tot vroege rassen in de rest van Nederland zijn de meest bedrijfszekere keuze. Als enige maïsveredelaar met een Nederlands kweekprogramma, zet LG daarom al sinds de jaren 80 in op het ontwikkelen van vroegrijpe rassen met een hoge voederwaarde-opbrengst. Met succes: zeer vroege maïsrassen zoals LG 31.205 en LG Emeleen leveren ruim 22.000 kVEM per hectare. Daarbij zorgen ze voor:

  • Volledig rijpe maïs, dus met een hoge voederwaarde in het vroege najaar
  • Minder kans op droogteschade, omdat de bloei en kolfaanleg vroeger in het jaar plaatsvinden
  • Veel minder kans op structuurschade bij de maïsoogst
  • Op lichtere/warmere percelen is late zaai mogelijk
  • Na de oogst ruimte voor een geslaagde teelt van gras of een vanggewas

Bekijk alle LG maïsrassen voor komend seizoen

Meer inzicht in je maïsteelt met Agrility
Moderne technologie helpt je meer inzicht en grip op tal van processen te krijgen. Met Agrility, het nieuwe smart-farming platform van LG, geldt dat nu ook voor je maïsteelt. Op basis van satellietbeelden, weerstations, maïsraseigenschappen en bodemdata levert Agrility praktische e-mail rapportages van jouw maïspercelen. Agrility is komend seizoen exclusief verkrijgbaar bij alle LG maïsrassen.

Lees hier meer of vraag ernaar bij je maïszaadleverancier.

Je maïs beschermd tegen vogel- en insectenschade
Met het wegvallen van chemische zaadbehandelingen is het risico op vogel- en insectenschade in de maïsteelt toegenomen. Onze zaadcoating Starcover-Force beschermt het kiemplantje tegen insecten en vogelvraat, door een combinatie van afweer en groeistimulering. Mocht er toch vogelvraat zijn, dan krijg je met de gratis Maisservice maïszaad voor over- of bijzaai van LG.

Registreer hiervoor je bestelling op lgseeds.nl/maisservice of vraag het aan je zaaizaadleverancier.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief