Shutterstock

Inside Melk

Ook de melkproductie in Verenigde Staten verkrapt

23 November 2021 - Stef Wissink

Melkveehouders in de Verenigde Staten (VS) realiseerden eerder dit jaar imposante groeicijfers. Deze groei is nu echter geheel tot stilstand gekomen. Afgelopen zomer kon de groeiende melkproductie in het land de krimp in overige werelddelen nog compenseren, maar die tijd is nu voorbij.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkproductie over oktober lag op exact hetzelfde niveau als in oktober 2020. Veehouders in de VS collecteerden 8.028.580 ton melk. Dat is zo goed als onveranderd ten opzichte van de 8.028.590 ton van vorig jaar.

Historisch gezien hoog niveau
De melkaanvoer over oktober dit jaar lag ten opzichte van het 5-jarig gemiddelde nog wel altijd op een riant niveau. De productie dit jaar viel 188.000 ton hoger uit dan het gemiddelde over de maandproductie van oktober in de afgelopen 5 jaar (7.842.520 ton). Dat is een plus van 2,3%.

Krappe wereldaanvoer melk
De weggevallen groei in zuivelgrootmacht VS zal één van de redenen zijn van de internationale opmars van de zuivelnoteringen. De teruglopende melkproducties in belangrijke melk producerende landen in Europa en Nieuw Zeeland de afgelopen maanden worden niet meer aangevuld door een groeiende melkplas in de VS. Hiermee lijkt er nu wereldwijd in alle belangrijke productieregio's sprake van een teruggang in de volumes.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden