Shutterstock

Inside Melk

Melkaanvoer ook in Australië op laag niveau

25 November 2021 - Stef Wissink

Ook in Australië bevindt de melkaanvoer zich momenteel op een laag niveau. De trend van de afgelopen maanden wordt daarmee over september voortgezet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Melkveehouders in het land leverden in september 867.670 ton melk. Dat is 28.000 ton minder dan in september 2020, toen werd er 895.670 ton melk door bedrijven aangevoerd bij de verwerkende industrie. Dit komt neer op een daling van 3,1%.

Zwakte sinds start seizoen
De melkaanvoer in Australië is zwak sinds de start van het nieuwe seizoen afgelopen juli. Naast dat de melkvolumes onder die van vorig jaar liggen, noteren deze sinds juli ook onder de vijfjarig gemiddelden. De vijfjarig gemiddelde melkproductie over september ligt op 884.590 ton. Daar duikt de melkproductie dit jaar ongeveer 18.000 ton onder. Een min van ongeveer 2%.

Droogte
De melkplas in Australië liep de afgelopen jaren een deuk op vanwege de extreme droogte in met name 2019. Dat leidde tot een reductie in de dieraantallen. Hoewel de omstandigheden dit seizoen gunstiger lijken, en verschillende organisaties een groeiende melkproductie voor dit seizoen voorspellen, lijkt dit met de huidige productiecijfers dus nog niet uit de verf te komen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden