DOC Kaas

Inside Melk

Ook DOC Kaas doet flinke schep bovenop melkprijs

30 November 2021 - Wouter Baan

December is een goede maand voor de melkprijzen. In navolging op Arla en FrieslandCampina komt ook DOC Kaas met een forse verhoging op de proppen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De verwerker uit Hoogenveen, dat onderdeel uitmaakt van de Duitse zuivelcoöperatie DMK, verhoogt de melkprijs met €2,14. De kale melkprijs komt daarmee uit op €41,39 per 100 kilo. Melkveehouders die weidegang toepassen krijgen €43,14 uitbetaald.

Inclusief de VLOG-premie loopt de uitbetalingsprijs uit tot €44,14. De prijzen zijn berekend bij de standaard Nederlandse gehaltes bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo.  

Rally op zuivelmarkt
De melkprijzen profiteren van de recente prijsrally op de zuivelmarkt, waarbij de kaas- en melkpoederprijen tot grote hoogte zijn gestegen. Intussen lijkt de top nu bereikt. Dat de melkprijzen nog wel stijgen, komt door het gegeven dat de melkprijzen doorgaans met enige vertraging op de zuivelmarktonwikkelingen reageert.

Gemiddeld kort boven kostprijs
Wanneer we uitzoomen op de ontwikkelingen in 2021 dan signaleren we bij DOC Kaas een gemiddelde kale melkprijs van €35,90 per 100 kilo. Op veel bedrijven is dat op of iets boven de berekende kostprijs. Neem hierbij de fors gestegen krachtvoerprijzen in gedachten, dan hebben melkveehouders de huidige melkprijzen ook nodig om de balans recht te trekken.

Klik hier om de melkprijsvergelijker te bekijken. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden