ZuivelNL

Nieuws ZuivelNL

ZuivelnNL heeft gat in begroting gedicht

2 December 2021 - Klaas van der Horst

Brancheorganisatie ZuivelNL heeft - dankzij forse bezuinigingen in het einde van het jaar - weer een sluitende begroting en een positieve reserve. De contributie voor volgend jaar blijft gelijk en tegelijkertijd blijft een reserve over van €1 miljoen. Dit heeft voorzitter Arjan Schimmel bekendgemaakt na afloop van de algemene ledenvergadering.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tijdens de ledenvergadering heeft het bestuur goedkeuring gegeven aan de nieuwe begroting. Per 31 december 2020 stond ZuivelNL €0,9 miljoen in het rood. Door in de loop van dit jaar te snijden in uitgaven is extra financiële ruimte gecreëerd, waardoor er ook volgend jaar nog een positieve reserve overblijft; tenminste als er geen onverwachte uitgaven nodig zijn. In totaal verwacht brancheorganisatie ZuivelNL volgend jaar meer dan €10,3 miljoen te kunnen besteden.

Daarvan gaat €2 miljoen op aan de organisatie zelf, eenzelfde bedrag aan onderzoek en innovatie en €1 miljoen aan zaken die te maken hebben met de voedselveiligheid. Dit zijn de grootste afzonderlijke posten. Ten opzichte van dit jaar betekent de begroting een verhoging van de bestedingsruimte met circa €3 miljoen. Naast onderzoek, innovatie en voedselveiligheid wordt eveneens geld uitgetrokken voor diergezondheid, dierenwelzijn en duurzaamheid.

Aanpassing themagroepen
De groepen 'Instrumenten' (voorheen stuurgroep KringloopWijzer) en 'Data' krijgen volgend jaar een aparte themagroep. In de begroting zijn hiervoor de financiën uitgesplitst. Het grootste gedeelte van het onderzoeksbudget voor onderzoek en ontwikkeling wordt besteed aan doorlopende projecten. "Het budget voor onderzoek en innovatie is nog niet helemaal op peil, maar het gaat in de richting van het investeringsniveau dat vóór 2021 gebruikelijk was. In de begroting is een bedrag opgenomen voor de doorontwikkeling van KoeMonitor", aldus directeur Hubert Andela.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden