Cono

Inside Melk

Cono voert prijsverhoging op voor november

3 December 2021 - Klaas van der Horst

Cono Kaasmakers voert het tempo van prijsverhogingen geleidelijk verder op. Over november noteert de coöperatie een plus van €1,64 per 100 kilo. De maand ervoor bedroeg de verhoging ruim €1. Cono blijft daarmee aan de bovenkant van het melkprijsspectrum.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De basisprijs over de maand november komt volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker uit op €41,78 per 100 kilo, de weideprijs op €43,78 en de maximale uitbetaalprijs op €46,28 per 100 kilo. Dit is de prijs exclusief btw en na aftrek van 5 cent bijdrage voor ZuivelNL.

Cononov
De melkprijs in euro's per 100 kilo. De maximale melkprijs van Cono zit tot november vooraan in het peloton.

Het overgrote deel van de Cono-leden ontvangt de maximale melkprijs. Omdat Cono een coöperatie is, is de nu bekendgemaakte melkprijs een voorschotbetaling. Na afsluiting van het boekjaar wordt ook nog een nabetaling verwacht. Over de hoogte daarvan kan Cono geen uitspraken doen, maar doorgaans wordt jaarlijks een substantieel bedrag uitgekeerd.

Kaas is het hoofdproduct van Cono, met als topmerk de Beemsterkazen. daarnaast produceert de coöperatie onder meer ijsmix voor Ben & Jerry's.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden