Shutterstock

Analyse Voer

Voor goed ruwvoer zijn makkelijk kopers te vinden

7 December 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De handel op de ruwvoermarkt loopt zoals gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. De normale handel blijft doorlopen maar verder is het wat tam volgens verschillende fouragehandelaren. Uitzondering blijven nog steeds de bijproducten, daar staan de gegadigden voor te dringen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vraag naar kuilgras is er, maar het aanbod valt tegen. Het meeste gras dat wordt aangeboden zit in de categorie 'geschikt voor jongvee'. Het goede gras dat bijvoorbeeld geschikt is voor geiten, wordt nauwelijks aangeboden. Door het krappe aanbod van goed kuilgras blijft de prijs stabiel op €65 per ton. De prijsband ligt daarbij ongeveer tussen de €60 en €70 per ton.

In snijmaïs is maar beperkt handel. Voorraad is bij de meeste veehouders op orde en boeren die kopen zijn voornamelijk de vaste klanten die weinig opslag hebben. De DCA Indicatieprijs blijft gelijk aan vorige week op €70 per ton.

Hooi wordt weinig verkocht op het moment. Vraag vanuit de veehouderij is matig, de handel die loskomt zit vooral bij de paardenhouders. De DCA Indicatieprijs blijft gelijk op €190 per ton. Ook naar graszaadhooi is niet veel vraag. Daar staat dan weer tegenover dat er ook weinig aanbod is van mooi graszaadhooi. De DCA Indicatieprijzen lopen van €130 per ton voor Engelsraai tot €150 per ton voor Roodzwenk.

De vraag naar stro blijft vrij goed. Zeker voor de mooie partijen zijn kopers te vinden. Dat is dit jaar overigens wel een uitdaging. Volgens verschillende handelaren is er vrij veel matig spul op de markt. De DCA Indicatieprijs blijft staan op €130 per ton voor zowel tarwe als gerstestro.

Goede vraag, weinig aanbod
Voeraardappelen zijn moeilijk te krijgen zoals eigenlijk al heel het seizoen. "Alles wat nog een beetje op een aardappel lijkt verdwijnt voor het grootste gedeelte naar de verwerkende industrie", aldus een handelaar. Voor zover er handel is blijft de prijs op €45 per ton staan.

De vraag naar bij- en restproducten blijft onverminderd goed. Voor wat er beschikbaar komt is vrijwel direct een koper. Verschillende leveranciers melden voor diverse producten al wachttijden die oplopen tot twee weken of meer. De DCA Indicatieprijs voor bierbostel blijft gelijk aan vorige week met €3,10 per procent droge stof.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden