Eigen foto

Nieuws Melk

RVO checkt productie fosfaat via de melkaanvoer

8 December 2021 - Klaas van der Horst

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gebruikt ook de jaarlijkse gegevens over de melkaanvoer van bedrijven om de fosfaatproductie te controleren en selecteert, in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de bedrijven waarbij het risico bestaat dat meer fosfaat wordt geproduceerd dan waar rechten voor zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Individuele melkveehouders kunnen kiezen of zij toestemming geven aan hun verwerker om deze gegevens al dan niet door te geven. Hoe gegevens van weigeraars dan toch bij de Rijksdienst van Ondernemend Nederland terecht kunnen komen, is onduidelijk.

Jaarlijkse check
Volgens een woordvoerder van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland moeten melkverwerkers deze gegevens jaarlijks bij de dienst aanleveren, waarna samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wordt gekeken waar zaken niet lijken te kloppen. Op basis van deze eerste analyse en eventuele bevindingen uit andere inspecties selecteert de NVWA bedrijven voor nader onderzoek.

De zuivelondernemingen leveren hun gegevens in februari van het volgende jaar aan. De Rijksdienst van Ondernemend Nederland kan daarom op zijn vroegst pas begin maart een selectie van te controleren bedrijven aan de NVWA leveren.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox