Royal A-ware

Nieuws Business

A-ware boekt flink meer omzet én winst over 2020

11 December 2021 - Klaas van der Horst

Royal A-ware heeft in 2020 een omzet gedraaid van €1,8 miljard en een nettoresultaat geboekt van €36 miljoen. Vergeleken met het jaar ervoor zijn de cijfers aardig verbeterd. Destijds bedroeg de omzet €1,5 miljard bij een winst van €21,5 miljoen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit blijkt uit een bekendmaking die onder de leveranciers is verspreid. Omzet en winst zijn met respectievelijk €300 miljoen en €14,5 miljoen gestegen. De hogere omzet is voornamelijk toe te schrijven aan de nieuwe mozzarella- en roomfabriek in Heerenveen.

Met een totaal investeringsbedrag van €59 miljoen heeft Royal A-ware in 2020 opnieuw fors geïnvesteerd, maar wel aanzienlijk minder dan in de jaren voor de coronapandemie. Zo werd in 2018 bijvoorbeeld nog voor €102 miljoen geïnvesteerd.

De solvabiliteit is vorig jaar ook goed verbeterd en staat daardoor op 30%. In 2019 was de solvabiliteitspercentage 27%. Het gemiddeld aantal werknemers steeg met 260 naar 3.120 fulltimers. 

Stabiele resultaten
Royal A-ware benadrukt dat de resultaten vooral vrij stabiel zijn. Een  resultaat van €36 miljoen op een omzet van €1,8 miljard is 2% van de omzet. Dat is een lichte verbetering (0,5%-punt) ten opzichte van voorafgaande jaren, zo wordt opgemerkt. Ondanks de moeilijke omstandigheden is vorig jaar net als de jaren ervoor een jaar geweest met voorspelbare resultaten. Een nettoresultaat van 2% is volgens het bedrijf nog altijd niet uitzonderlijk hoog, maar gegeven de omstandigheden een prima prestatie.

Uitbreiding transportvloot AB Texel
De investeringen zijn vorig jaar gegaan naar de afbouw van de mozzarella- en roomfabriek, de verdere modernisering en uitbreiding van verpakkingslocaties in Almere en Culemborg en in meer rijpingscapaciteit in Zeewolde. Ook is een aanzienlijk bedrag geïnvesteerd in de verdere uitbreiding van de transportvloot van AB Texel.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox