Syngenta

Aangeboden door Syngenta Seeds

Nieuwe maïsrassen op de Aanbevelende Rassenlijst

14 December 2021

Niet minder dan acht Syngenta-rassen komen nieuw op de Aanbevelende Rassenlijst in 2022. En een aantal daarvan staat helemaal bovenaan voor voederwaarde-opbrengst. 

In vroege snijmaïs gaat het om SY INVICTUS en BENCO. Met respectievelijk 105 en 104 zijn ze de nummer 1 en 2 in VEM-opbrengst in de vroege groep. Ook SY HUMMER is voor het eerst aanbevolen.

Bij middenvroege snijmaïs worden SY NOMAD en SY DAKINI de absolute toppers van de rassenlijst, met 105 en 103 VEM-opbrengst zijn dit de nummer 1 en 2 op de middenvroege lijst. Beide zijn Powercell-rassen met de hoogste voederwaarde en ze blinken uit in plantgezondheid en droogtetolerantie. SY FERONIA is hier de derde nieuwkomer.

Op de korrellijst worden SY BRENTON en SY CALO nieuw aanbevolen. Het zijn vroege, stevige korrel/ccm types, met een goede voederwaarde bij gebruik als vroege snijmaïs.

Naast de Aanbevelende Rassenlijst is er ook opnieuw een rassenbulletin voor de ultravroege groep. Hier is SY SILVERBULL nu drie jaar getest en dit ras bevestigt zijn hoge opbrengstpotentieel, top voederwaarde en stabiliteit. Dit is het vroegste Powercell-ras van Syngenta en een aanrader voor wie een zeer vroeg, stevig, gezond en kopbrandtolerant ras zoekt.

Wilt u toprassen die het meeste rendement halen op uw bedrijf, klik dan hier voor meer informatie over deze rassen en de Aanbevelende Rassenlijsten 2022.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden