Shutterstock

Analyse Voer

Goede vraag naar bijproducten en stro

14 December 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Bijproducten en in iets mindere mate stro, daar zit de meeste handel in op het moment. In hooi, kuilgras en maïs is het aan de rustige kant, melden verschillende fouragehandelaren. Het vaste werk loopt goed door, maar er komen relatief weinig 'tussendoorklusjes' bij. Dat is een veel gehoorde opmerking deze week.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vraag naar bij- en restproducten blijft groot en overtreft bij de meeste producten het aanbod. Op veel producten zitten momenteel wachttijden. Enkele handelaren geven aan dat aardappelpersvezel een van de weinige producten is die nog redelijk snel te leveren is. De DCA Indicatieprijs voor bierbostel blijft gelijk op €3,10 per procent droge stof. Ook het aanbod van voeraardappelen blijft relatief klein. De verwerkende industrie is goed aan de markt, waardoor het moeilijk is om aan voeraardappelen te komen. De DCA Indicatieprijs blijft onveranderd ten opzichte van vorige week, op €45 per ton.

Stromarkt in balans
De markt voor stro is volgens handelaren aardig in evenwicht. Naar stro is een vrij goede vraag en wat wordt aangeboden vindt snel een bestemming. Deels is dat naar de veehouderij, maar ook paardenhouders en bollentelers zijn aan de markt. De afzet richting de bollen loopt overigens wel richting het einde. De DCA Indicatieprijs blijft daardoor stabiel op €130 per ton voor zowel tarwe- als gerstestro.

In weide- en graszaadhooi is niet veel handel. Er is vraag, maar dat komt voornamelijk vanuit maneges en particulieren en het gaat meestal niet om grote volumes. De DCA Indicatieprijs voor weidehooi blijft op €190 per ton staan. Voor graszaadhooi loopt dat van €130 tot €150 per ton, afhankelijk van het ras.

Weinig goed kuilgras te krijgen
Goed kuilgras met een goede voerderwaarde is moeilijk te krijgen. De vraag is er, onder meer vanuit de geitenhouderij, maar er wordt weinig goed gras aangeboden. Bij net wat mindere kwaliteit kuilgras is een ruimer aanbod, maar daar is weer nauwelijks vraag naar. De DCA Indicatieprijs voor kuilgras blijft gelijk aan vorige week op €65 per ton.

De handel in snijmaïs is rustig, volgens verschillende fouragehandelaren. Dat is op zich normaal voor deze tijd van het jaar. Vaste klanten die altijd gedurende het jaar steeds wat kleinere partijen kopen, doen nog wel, maar verder gebeurt er niet veel. De DCA Indicatieprijs staat op €70 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden