Shutterstock

Nieuws Melk

Melkaanvoer Wallonië loopt uit de Belgische pas

21 December 2021 - Klaas van der Horst

Terwijl de melkaanvoer in België op maandniveau nog steeds achterblijft bij die in het vorige jaar, loopt de melkaanvoer in Wallonië inmiddels weer sterk op, zo blijkt uit aanvoergegevens voor dit landsdeel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vlaanderen is traditioneel het gewest met de grootste melkveehouderij. Daar zijn de meeste bedrijven geconcentreerd en vond in de voorbije jaren ook de grootste stijging van de melkproductie plaats.

gewestt
De melkveehouderij is het sterkst in Vlaanderen, maar trekt de laatste jaren in Wallonië toch ook weer iets aan.

Dit jaar wordt de melkproductie in grote delen van de EU geremd, vooral door de combinatie van minder (kwalitatief goed) voer en hogere kosten voor krachtvoer. Ook de Vlaamse melkveehouderij had daar last van. Waarom de melkaanvoer in Wallonië nu weer sterk aantrekt, wordt niet helemaal duidelijk. 

Naar verhouding wordt in Wallonië een groter aandeel biologische melk geproduceerd dan in Vlaanderen.

Waalsemelk
De melkproductie in Wallonië is relatief beperkt, maar trekt eerder weer aan, meldt het Waalse gewest. Hier de aanvoer in liters in oktober. Bron: Waals gewest.

Melkveehouders in Wallonië zelf hebben juist het idee dat de productie nog steeds moeizaam verloopt en dat ze nog kampen met de naweeën van de overstromingen van enkele maanden geleden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden