Mizantroop / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Arla schroeft januariprijs verder omhoog

21 December 2021 - Klaas van der Horst

Arla Foods schroeft de voorschotmelkprijs voor januari 2020 verder omhoog ten opzichte van december. Concernwijd komt er een cent bij. Nederlandse melkveehouders gaan er, bij de hier geldende gehaltes, iets meer op vooruit. Arla is de eerste die met een melkprijs voor het nieuwe jaar komt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs gaat volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker naar een niveau van €42,85 per 100 kilo. De maximale melkprijs komt uit op €45,47 per 100 kilo. Bij de lagere vet- en eiwitgehaltes (4,2% en 3,4%) waar Arla mee rekent, komt de melkprijs uit op €42,07 per 100 kilo gemiddeld. De biologische melkprijs gaat ondertussen iets omlaag. In de berekening van Boerenbusiness daalt deze prijs met €0,38 naar €54,93 per 100 kilo.

Arla is de eerste in Noordwest-Europa die met een melkprijs voor het nieuwe jaar komt. Op 1 januari 2022 past Arla Foods haar communicatie over de voorschotprijs aan. Doel is dat de aan de leden uitgekeerde bedragen, die betrekking hebben op de totale melkpool, nauwkeuriger weer te geven, zo meldt het bedrijf. In de toekomst omvat de voorschotsprijs van Arla Foods alle aanvullende toeslagen en inhoudingen die aan Arla-melkveehouders worden betaald, als ze meer dan 50% van Arla Foods' totale melkpool betreffen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden