DOC Kaas

Nieuws Melkprijs

DOC Kaas keert nabetaling 2021 nu alvast uit

23 December 2021 - Wouter Baan

DOC Kaas betaalt bij de melkgeldbetaling over november ook al een gedeelte van de nabetaling over 2021 uit. Voor de leden-melkveehouders van de coöperatie is dat een meevaller, temeer omdat er in de afgelopen jaren geen nabetaling was. Waar komt de nabetaling op uit?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het eerste gedeelte van de nabetaling gaat over de periode januari tot november en bedraagt €0,43 per 100 kilo. Daarmee worden de leden van de coöperatie tegemoet gekomen in hun liquiditeitsbehoefte, laat DOC weten. Deel 2 wordt in februari uitgekeerd, wanneer de balans over 2021 definitief is opgemaakt. De verwachting is dat de totale nabetaling rond €1 per 100 kilo melk uitkomt. 

Voorgaande jaren geen nabetaling 
Dat DOC Kaas een nabetaling uitkeert, is sowieso nieuwswaardig. In de achterliggende jaren gebeurde dit namelijk niet. Over 2020 werd weliswaar een nabetaling van €0,30 uitgekeerd, maar dat was toen het resultaat van inhoudingen op het melkgeld gedurende het jaar. Dit jaar is dat niet het geval en is de nabetaling een resultante van het bedrijfsresultaat.

De gemiddelde kale melkprijs over 2021 komt uit op €36,21 per 100 kilo, berekend bij de standaard Nederlandse gehaltes bij een jaarleverantie van 1 miljoen. Daarmee behoort DOC in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness tot de staartgroep. In de praktijk valt de melkprijs voor veel leden hoger uit door premies die te behalen zijn voor vlog en weidegang. Daar komt de nabetaling dus nu nog bovenop. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden