Limagrain

Aangeboden door Limagrain

Datagedreven inzicht in je maïsteelt

24 December 2021

Als veehouder ben je druk bezet met het runnen van je bedrijf. Bij het managen en verzorgen van de veestapel maken veel veehouders al gebruik van digitale tools die zorgen voor meer inzicht en controle. Met het nieuwe platform Agrility wordt dit nu ook in de maïsteelt mogelijk.

Om technisch goed te draaien heb je als veehouder je focus op je melkvee. Een optimaal verzorgde maïsteelt is dan soms lastig te combineren. De ruim 22 ton/ha drogestof die we inmiddels op maïsproefvelden oogsten, wordt in de praktijk nog niet vaak gerealiseerd. Met meer inzicht in je perceel en controle op het gewas is hier absoluut winst in te behalen! En daar willen we je graag mee helpen.

Digitaal dashboard
Technici van LG ontwikkelden een platform dat diverse databronnen combineert: satellietbeelden, weerstations, maïsraseigenschappen, historische en actuele bodemdata en rekenmodellen. Al deze data wordt overzichtelijk gepresenteerd in groeikaarten en grafieken. Hiermee heb je de teelt van op afstand onder controle en kun je direct bijsturen bij bijvoorbeeld plantuitval of droogte.

Ook krijg je inzicht in je perceel, zodat je na de maïsoogst gericht kunt werken aan bodemverbetering. Er zit zelfs een module in die het optimale hakselmoment ruim van tevoren aangeeft. Met plaatsspecifiek werken aan je bodem en precies op het optimale moment hakselen levert je maïs al snel honderden euro's meer aan voederwaarde per hectare op!

In 2022 ook je maïsteelt optimaliseren met behulp van data? Agrility is exclusief verkrijgbaar bij alle LG maïsrassen, via je leverancier van zaaizaden of via je LG ruwvoerspecialist.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief