Agrifoto

Analyse Voer

Ruwvoermarkt kabbelt richting de jaarwisseling

28 December 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Wat moet gebeuren gebeurt en verder 'is het niet de tijd om veel overhoop te halen' zoals een handelaar het verwoorde. Het zijn vooral de leveringen van bijproducten die doorlopen omdat de betreffende fabrieken door draaien. Toch is ook hier merkbaar dat er niet op de volle capaciteit wordt gewerkt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vraag naar bijproducten blijft overigens wel goed volgens verschillende fouragehandelaren. Het is volgens enkele handelaren zelfs een beetje puzzelen om de (vaste) klanten tegemoet te komen in de gewenste hoeveelheden en levertijden. De DCA Indicatieprijs voor bierbostel blijft ongewijzigd ten opzichte van vorige week op €3,10 per procent droge stof. De beschikbaarheid van voeraardappelen blijft aan de schrale kant en daar komt ook nu geen verandering in. De DCA Indicatieprijs staat op €45 per ton. Dat is gelijk aan vorige week.

Rustige markt
De handel in stro loopt rustig door. De afgelopen week is er links en rechts wat geschoven met leveringen waardoor het nu rustig is. De DCA Indicatieprijs blijft op €130 per ton staan voor zowel tarwe- als gerstestro. Voor weide- en graszaadhooi gaat hetzelfde verhaal op als voor stro. Er wordt wel wat gedaan, maar het is overwegend rustig. Voor weidehooi staat de DCA Indicatieprijs op €190 per ton. Voor graszaadhooi loopt dat van €130 tot €150 per ton, afhankelijk van het ras.

In snijmaïs en kuilgras gebeurt ook niet veel op het moment. Het werk voor de vaste klanten loopt door en extra vraag is er niet veel. Dat het aan de vraagkant rustig is deze dagen lijken handelaren overigens ook wel prima vinden zo tussen de feestdagen. De DCA Indicatieprijzen blijven stabiel de week met €65 per ton voor kuilgras en €70 per ton voor snijmaïs.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden