Shutterstock

Nieuws Melk

Fosfaatrecht in laatste week toch weer het duurst

29 December 2021 - Stef Wissink

De handel in fosfaatrechten bereikt eind dit jaar toch nog een piek. In november was de handel vrij lauw en was de verwachting dat het nog te verhandelen volume in december wel eens tegen kon gaan vallen. De afgelopen weken is er echter behoorlijk wat handel gedaan voor hogere prijzen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Waar de DCA-notering voor fosfaatrechten vorige week al een stapje naar boven maakte, gebeurt dat deze week opnieuw. Kooprechten stijgen deze week €6,50 in prijs en komen uit op gemiddeld €158,50 voor 100% benutbare rechten. Ook de prijzen voor leaserechten steeg afgelopen week weer flink. Veel verleasende partijen willen geen zaken doen voor een prijsniveau van €35 a €36 omdat dit verrekend met de afroming nauwelijks iets oplevert. Leasende partijen hingen lange tijd achterover maar trekken nu toch de portemonnee om zaken te doen. De prijs voor leaserechten komt in de laatste week daarmee uit op gemiddeld €39, dat is €2,50 meer dan een week eerder.

Prijzen lopen wat meer uiteen
De gemelde prijsopgaves lopen de afgelopen dagen tussen de verschillende partijen wel wat meer uiteen. De opgegeven prijzen liggen daarbij tussen de €155 en €161 euro. Bemiddelaars geven aan dat met het stijgen van de noteringen de afgelopen dagen het verhandelde volume wel direct terugliep. Kopers zijn niet zomaar bereid veel handel te doen tegen de huidige prijzen. Toch blijken er ook dit jaar weer partijen te zijn die in de laatste week handel moeten doen en dus weinig keuze hebben. Daarmee sluit de handel in fosfaatrechten een vrij rustig verlopen jaar toch nog met een prijspiek af.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox