Inex

Nieuws Melk

Eko Holland plust €1,00 erbij in nieuwe jaar

31 December 2021 - Klaas van der Horst

Biologische leverancierscoöperatie Eko-Holland verhoogt de melkprijs voor zowel de gewone biologische melk als voor de biologisch-dynamische melk met €1,00 per 100 kilo. Daarmee neemt de coöperatie op het eerste gezicht een middenpositie in tussen Arla en FrieslandCampina.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor januari betaalt Eko Holland een bio-melkprijs uit van €54,00 per 100 kilo. De kleine groep biologisch-dynamische melkveehouders ontvangt een melkprijs van €58,60 per 100 kilo. Deze prijzen gelden echter bij de oude standaardgehaltes van 4,41% vet en 3,47% eiwit. Zouden ze worden omgerekend naar de gehalten waarmee FrieslandCampina werkt - die voor de vergelijkingen ook worden gebruikt voor Arla - dan betaalt Eko-Holland de hoogste biologische melkprijs in Nederland.

EkoH
De melkprijs vanaf januari 2020 t/m januari 2021 van Eko-Holland in euro's per 100 kilo.

FrieslandCampina betaalt over januari een biologische melkprijs uit van €52,24 per 100 kilo, wat 17 cent meer is dan over december werd betaald. Arla betaalt over de eerste maand van het nieuwe jaar een melkprijs uit van maximaal €54,22 uit, 95 cent minder dan over december werd betaald. De Arla-prijs is overigens inclusief toeslagen voor logistiek en buffertank. 

Met deze prijzen lijkt de biologische melkprijs zich vooralsnog te onttrekken aan de malaise zoals die bijvoorbeeld speelt op de Franse markt. Daar dalen de prijzen door een overaanbod van bio-melk. In Nederland houdt de ontwikkeling van de bio-melkprijs geen gelijke tred met de stijging van de gangbare melkprijs, maar er is gemiddeld genomen nog steeds een plus te constateren.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden