Cono Kaasmakers

Nieuws Melk

Cono verhoogt voorschot december met krap 1 euro

4 Januari 2022 - Klaas van der Horst

Cono Kaasmakers verhoogt de voorschotprijs over december met krap €1,00 naar een kale prijs van €42,70. Daarmee betaalt het niet de hoogste melkprijs voor deze maand. Ook inclusief toeslagen is Cono dan geen koploper, maar gemiddeld over het hele jaar zit de coöperatie wel bovenaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker betaalt Cono over december een maximale voorschotprijs inclusief toeslagen van €47,20 per 100 kilo. Dat is meer dan FrieslandCampina doet. Ook voor Noord-Hollandse en PlanetProof-melk, maar minder dan A-ware maximaal betaalt.

Gemiddeld over het hele jaar betaalt Cono een kale voorschotmelkprijs van €37,95 per 100 kilo. Daarmee zit de Noord-Hollandse coöperatie bovenaan qua uitbetaling. De maximale voorschotprijs over het hele jaar komt uit op €42,70 per 100 kilo. Dat is ruim €2,00 per 100 kilo boven de maximale voorschotprijs van FrieslandCampina. Het is wel 67 cent per 100 kilo minder dan wat de maximale prijs is bij Royal A-ware. 

Vrijwel iedereen ontvangt het maximum
Verschil is dat bij Cono nagenoeg alle boeren de maximale melkprijs ontvangen, terwijl bij A-ware alleen de deelnemers aan de 'Beter voor'-lijn de allerhoogste melkprijs ontvangen. 

Cono betaalt naar verwachting ook nog een nabetaling uit. Over 2020 keerde Cono een nabetaling uit van €1,48 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden