Shutterstock

Nieuws Dierenwelzijn

Scheiden kalf en koe geen 'ernstig dierenleed'

4 Januari 2022 - Redactie Boerenbusiness

Stichting Dier & Recht kan onvoldoende onderbouwen dat het scheiden van kalf en koe zorgt voor ernstig dierenleed. Dit heeft het Gerechtshof in Amsterdam uitgesproken in hoger beroep. Tegenpartij Agractie is tevreden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het hoger beroep was aangespannen door Dier&Recht tegen Agractie Nederland, nadat de stichting eerder al op 23 augustus 2021 in het ongelijk was gesteld in een kort geding. 

Agractie wijst er op dat het nu in wezen de derde maal is dat Dier&Recht op de vingers wordt getikt voor haar anti-dierhouderijcampagne.
Na de eerste uitspraak in kort geding werd de organisatie door de Reclame Code Commissie ook op de meeste punten in het ongelijk gesteld in een zaak die aanhangig werd gemaakt door ZuivelNL.

Campagne tegen zuivel gaat door

Dier & Recht vindt de uitspraak van het hof onbegrijpelijk en overweegt een bodemprocedure. Ook verlengt de organisatie in de tussentijd de campagne tegen de consumptie van zuivel. De posters over 'het dierenleed achter zuivel' zijn vanaf vandaag weer te zien in bushokjes en andere publieke plaatsen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden