Bel Leerdammer

Nieuws Melk

Leerdammer zoekt met januariprijs aansluiting

4 Januari 2022 - Klaas van der Horst

Kaasmaker Lactalis Leerdammer verhoogt de melkprijs voor januari met ruim €1,30 per 100 kilo en zoekt daarmee iets meer aansluiting bij onder meer FrieslandCampina.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Leerdammer betaalt over januari een kale melkprijs uit van €43,56 per 100 kilo. Dit is de prijs exclusief btw en bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo, bij 4,42% vet en 3,57% eiwit. Daarmee komt de verwerker 2 cent per 100 kilo hoger uit dan DOC Kaas, maar betaalt hij meer dan Arla en A-ware. Het blijft echter onder het niveau van FrieslandCampina.

leerd
De melkprijs van Leerdammer is het laatste jaar steeds heel geleidelijk verhoogd.

De maximale melkprijs van Leerdammer komt uit op €46,81 per 100 kilo. Dat is 52 cent meer dan DOC Kaas betaalt en €1,55 boven Arla. Het is anderzijds €1,65 minder dan FrieslandCampina betaalt en €2,71 onder het maximum van A-ware.

Leerdammer heeft, net als een paar andere verwerkers, nog een aantal leveranciers met een grupstal. Deze hebben met de komst van een nieuwe eigenaar (Lactalis) voorlopig een klein beetje extra respijt gekregen. De Bel Group zat op de lijn van het snel uitfaseren van grupstallen. Voor Lactalis lijkt dit minder prioriteit te hebben.

Melkvolume Leerdammer
Leerdammer is lastig voor commentaar te bereiken, maar volgens diverse leveranciers zijn er bij het bedrijf nog een aantal ontwikkelingen geweest. Zo heeft Leerdammer vorig jaar een aantal grotere leveranciers verloren. Die zijn overgestapt naar andere verwerkers. Daardoor lijkt het totale melkvolume van de kaasmaker in Nederland geslonken naar zo'n 700 miljoen kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden