Agrifoto

Analyse Voer

Ruwvoerhandel blijft relatief soepel lopen

4 Januari 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De ruwvoermarkt start het nieuwe jaar zoals het oude is afgesloten namelijk zonder grote uitschieters. Het gewone werk loopt door maar druk is het bij de meeste fouragehandelaren niet. Op zich is dat ook niets vreemds voor deze tijd van het jaar.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel het niet overdreven druk is, geven verschillende handelaren wel aan dat de handel soepel loopt. De vraag is over het algemeen goed en wat op de markt komt, vindt snel een bestemming. De relatief hoge brokprijzen geven daarbij verschillende producten een extra zetje.

Kuilgras van goede kwaliteit is gezocht. Hoewel er het afgelopen jaar voldoende kuilgras is gewonnen is het volgens handelaren moeilijk gras te vinden van goede of zeer goede kwaliteit terwijl daar wel vraag naar is. Het gras van wat mindere kwaliteit is wel ruim voor handen, maar daar is weer niet veel vraag naar. De DCA Indicatieprijs voor kuilgras doet een stapje omhoog naar €70 per ton op de boer geleverd. Voor topkwaliteit kuilgras wordt door verschillende handelaren ook nog wel meer gerekend.

Bijproducten lopen makkelijk weg
Bijproducten blijven nog steeds goed gevraagd. Of het nu om bierbostel, aardappelpersvezels, uitgespoelde peen of voeraardappelen gaat, alles vindt makkelijk zijn weg. Aan de aanbodkant is het door de feestdagen wel wat aan de magere kant op het moment volgens enkele handelaren. De DCA Indicatieprijs van bierbostel blijft stabiel op €3,10 per procent droge stof. Ook voeraardappelen blijven gelijk op €45 per ton.

Vraag naar stro is er, maar druk is het niet volgens de meeste handelaren. De meeste bollentelers zijn inmiddels van stro voorzien waardoor de vraag nu weer voornamelijk uit de veehouderij komt. De DCA Indicatieprijs blijft gelijk aan vorige week op €130 per ton voor zowel tarwe- als gerstestro. Naar weide- en graszaadhooi is weinig vraag, wat resulteert in relatief weinig handel. Voor weidehooi komt de DCA Indicatieprijs uit op €190 per ton. Voor graszaadhooi loopt dat van €130 tot €150 per ton.

De handel in snijmaïs moet volgens verschillende handelaren nog opgang komen. Klanten met bijvoorbeeld weinig eigen opslag kopen zoals gebruikelijk, maar dat zijn over het algemeen kleinere partijen. De DCA Indicatieprijs voor snijmaïs blijft onveranderd en staat deze week op €70 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden