Shutterstock

Nieuws Melk

De eerste fosfaatrechten in 2022 zijn verhandeld

12 Januari 2022 - Stef Wissink

Hoewel de handel in fosfaatrechten nog altijd zeer rustig is zijn de eerste zaken in 2022 gedaan. Het prijsniveau ligt daarbij iets boven de prijzen die in andere jaren in week twee werden betaald.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Sommige partijen hebben uberhaupt nog geen handel gedaan, andere bemiddelaars melden dat de eerste kleine partijtjes zijn verkocht. Hierbij worden prijzen genoemd van tussen de €138 en €140 voor 100% benutbare rechten. Toch meldt vrijwel iedereen dat kopers zeer afwachtend zijn en de kat uit de boom kijken. De DCA-fosfaatrechten notering voor week twee komt uit op gemiddeld €139.

Ogen op de politiek
Veel ogen zijn daarbij gericht op de politieke ontwikkelingen. Kopers willen eerst beter in beeld hebben wat de exacte politieke koers in het stikstofdossier wordt. Ook de zinsnede van oud-landbouwminister Carola Schouten in december, over de mogelijkheid tot het invoeren van dierrechten ter vervanging van het huidige fosfaatrechtenstelsel, maakt kopers voorzichtig. De handel verwacht dan ook niet dat er de komende periode veel aan de marktsituatie zal veranderen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden