defotoberg / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Aldi Duitsland wil af van stalmelk in schappen

13 Januari 2022 - Klaas van der Horst

Aldi in Duitsland wil in de periode tot 2030 geleidelijk toe naar een zuivelaanbod dat voldoet aan hogere dierenwelzijnseisen. Vooral de zogenaamde 'stalmelk' moet uit het schap verdwijnen. De aanpassing hing al een tijdje in de lucht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Concreet gaat het om melk die uiterlijk per 2030 moet voldoen aan de eisen van 'Haltungsform' 3 of 4. Dit zijn de houderijvormen met de hoogste eisen. In bedrijven die vallen onder 'Haltungsform' 1 of 2 is het aanbinden van de koeien nog toegestaan. Die vorm van veehouderij wordt in het zuiden van Duitsland relatief vaak toegepast. Alle grote Duitse supermarkten hanteren de vier genoemde criteria voor aanduiding van het dierenwelzijnsniveau, niet alleen voor zuivel, maar ook voor vlees.

Haltung
De logo's bij de vier verschillende treden in dierenwelzijn.
​​​​​Bron: www.haltungsform.de.

Bij Aldi gaat de invoering van een hoger segment zuivel gepaard met een prijsverhoging. Producenten krijgen meer betaald, consumenten moeten iets meer neertellen. Melkveehouders mopperen dat zij ondertussen niet altijd extra betaald krijgen, maar dat de industrie de extra inkomsten voor zichzelf houdt.

Aldi is vaak een voorloper in de Duitse levenmiddelenindustrie. als Aldi Süd en Aldi Nord een stap zetten, of een nieuw contract afsluiten met leveranciers, dan volgen andere grote Duitse supermarkten die beweging vaak.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden