Shutterstock

Nieuws Melk

FrieslandCampina: Tanks moeten uitleesbaar zijn

18 Januari 2022 - Klaas van der Horst - 1 reactie

Alle leden van FrieslandCampina moeten per 2023 beschikken over een melktank met een uitleesbaar geheugen. Nu is er nog een kleine aantal leden dat niet over zo'n voorziening beschikt. Een uitleesbaar geheugen is van belang om te kunnen controleren of de melk altijd voldoende gekoeld is geweest.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal zijn er nog ongeveer 200 à 300 bedrijven in Nederland en België die een tankwacht hebben waarbij het geheugen ontbreekt of niet (meer) uitleesbaar is, meldt FrieslandCampina. In Duitsland speelt dit niet meer. Op genoemde bedrijven is de controlemogelijkheid dus niet optimaal en FrieslandCampina wil zeker zijn dat melk niet te warm is geweest. Genoemde bedrijven krijgen dit jaar nog de tijd om de boel in orde te maken.

Niet altijd meer opschorting melkinname
De bepaling is opgenomen in het Praktijkreglement voor 2022. Hierin staat ook dat niet voldoen aan KoeKompas niet altijd hoeft te leiden tot opschorting van de melkinname. In specifieke gevallen kan ook een administratieve boete worden opgelegd. Zo'n maatregel telt dan niet mee voor voor het maximum van drie overtredingen in 24 maanden voordat een een langere opschorting van de melkinname volgt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden