Milcobel

Nieuws Melk

Milcobel begint het jaar met een plus in de melkprijs

19 Januari 2022 - Klaas van der Horst - 2 reacties

De Belgische zuivelaar Milcobel begint het nieuwe melkprijsjaar met een plus. De verhoging is, volgens het bedrijf, het gevolg van de aanhoudend positieve situatie op de internationale zuivelmarkten én de interne efficiëntieverbeteringen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Door de verhoging komt de standaard melkprijs uit op €43 per 100 liter. Dat komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van €46,33 per 100 liter, bij een vetgehalte van 43 gram, een eiwitgehalte van 35 gram en maximale premies, zo meldt de onderneming.

Vergelijking bij 1,3 miljoen liter
Bij een jaarleverantie van 1,3 miljoen kilo gaat de melkprijs van Milcobel, bij werkelijke gehalten, naar €45,50 per 100 liter. Dat is hoger dan de €42,08 per 100 liter die Arla neerzet en ook hoger dan de prijs van €45,20 die Royal A-ware uitkeert. Coöperatie LDA publiceert de melkprijs voor januari pas over een kleine maand.

Milcobel heeft de melkprijs in de voorbije maanden sterk verhoogd. In de maand december werd een plus van in totaal €5,00 per 100 liter gegeven. Daarvan bestond €3,30 uit feitelijke melkprijsverhogingen en €1,70 uit een extra getrouwheidspremie.

MCBjan
Sinds januari 2021 is de melkprijs van Milcobel met €14,40 per 100 liter gestegen.

Markt 'zeer gunstig'  voor poeders en room
Volgens de Belgische coöperatie blijven de producten het zeer goed doen in de markt, met onder andere hoge verkoopprijzen voor mozzarella. "Ook de prijzen voor poeders, boter en room blijven momenteel zeer gunstig", zo wordt meegedeeld. De combinatie van poeders en room rendeert in de markt beter dan kaas en wei.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden