Shutterstock

Nieuws Melkprijzen

Arla stopt met verhogen van melkprijs

24 Januari 2022 - Wouter Baan

De melkprijs van Arla stijgt niet verder voor februari. Dit is opvallend, gezien de zuivelfabricaatprijzen in de afgelopen weken verder terrein hebben gewonnen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs voor de Nederlandse leden blijft in februari staan op €42,63 per 100 kilo. De maximale melkprijs komt uit op €45,25 per 100 kilo. In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker stond Arla de afgelopen maanden in de onderste regionen. En gezien een verhoging uitblijft, blijft dat zo. 

'Stijgingen als nooit tevoren'
Arthur Fearnall, de voorzitter van de coöperatie, zegt dat de zuivelfabricaatprijzen momenteel stijgen als nooit tevoren. En hoewel de melkprijs voor februari niet verder stijgt, wachten de leden volgens hem een gunstig vooruitzicht. Daarmee wordt de leden-melkveehouders een worst voorgehouden. Toch is het vreemd dat de melkprijs voor februari niet verder stijgt, gezien de grondstofwaarde van melk (op basis en van magere melkpoeder en boter) tot boven €50 is gestegen.

In mandje FrieslandCampina
De melkprijs van Arla is een trendzetter en wordt tevens meegenomen in de totstandkoming van de garantieprijs van FrieslandCampina. Wel vaker toont de Scandinavische zuivelcoöperatie een afwijkend beeld. Afgelopen september nog werd de melkprijs verlaagd, terwijl de zuivelprijzen toen snel opliepen. De andere verwerkers in de melkrpijsvergelijker verhoogden in die maand toen wel de melkprijzen. De gelijkblijvende februari-melkprijs hoeft dus geen voorbode te zijn voor een afvlakkende trend bij andere verwerkers. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden