Agrifoto

Analyse Voer

Goede vraag kuilgras, maar kwaliteit houdt niet over

25 Januari 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De handel in ruwvoer blijft stabiel. Het gebruikelijke werk gaat door, maar vaak gaat het om kleinere partijen die verhandeld worden. Echt druk is het bij de meeste fouragehandelaren niet, maar reden tot klagen is er zeker niet, zo geven verschillende insiders aan.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel in stro loopt rustig door. Veehouders, maar vooral ook de paardenhouders zijn aan de markt, maar overdreven druk is het niet. Aanbod van stro is er voldoende. Vooral Frankrijk komt er steeds meer stro los. Franse akkerbouwers en handelaren hebben relatief lang voorraden stro vastgehouden in de hoop op hogere prijzen in de tweede helft van het seizoen, zoals vorig jaar gebeurde. Nu die hogere prijzen vooralsnog uitblijven willen ze toch ruimen om op tijd de schuren leeg te krijgen. De DCA Indicatieprijs voor zowel tarwe als gerstestro blijft gelijk op €130 per ton.

Kuilgras is goed gevraagd, maar dan moet het wel goed gras zijn met gehaltes waar de koeien melk op geven. Ook voor kuilgras geschikt voor geiten is belangstelling. Het aanbod van kwaliteitskuilgras houdt echter niet over. De DCA Indicatieprijs voor kuilgras blijft gelijk aan vorige week op €70 per ton. Naar weide- en graszaadhooi is relatief weinig vraag vanuit de veehouderij. Net als bij kuilgras is het volgens handelaren zoeken naar kwalitatief goede partijen. De DCA Indicatieprijs voor weidehooi blijft gelijk aan vorige week op €190 per ton. Voor graszaadhooi lopen de prijzen van €130 tot €140 per ton, afhankelijk van het ras.

Vraagmarkt
De markt voor bijproducten blijft een echte vraag markt. Zeker nu het aanbod campagneproducten terugloopt zoeken veehouders naar alternatieven om waar mogelijk het rantsoen aan te vullen en/of op krachtvoer te besparen. Dat is onder andere te zien aan de bierbostel. De DCA Indicatieprijs voor bierbostel blijft op een relatief hoog niveau staan van €3,20 per procent droge stof. Voeraardappelen zijn net als het hele seizoen al lastig te krijgen. Door de stijgende aardappelprijzen lijkt dat aanbod zelfs nog wat kleiner te worden volgens enkele handelaren. De DCA Indicatieprijs blijft wel gelijk aan vorige week met €45 per ton. De handel in snijmaïs moet nog goed op gang komen. Er wordt volgens verschillende handelaren wel handel gedaan, maar dan gaat het vaak om wat kleinere partijen. De DCA Indicatieprijs voor snijmaïs staat deze week op €72,50 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden