Royal A-ware

Nieuws melk

A-ware en Hoogwegt samen in poederafzet Aalter

26 Januari 2022 - Klaas van der Horst

Royal A-ware en Hoogwegt gaan intensief samenwerken voor de verkoop van melkpoeders en room die Royal A-ware produceert in Aalter (België). Beide partijen sloten eind december een lange termijnovereenkomst daarvoor af. De samenwerking versterkt de kernactiviteiten van beide familiebedrijven, zo melden ze.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor Hoogwegt biedt de samenwerking een solide basis om een betrouwbare levering van melkpoeders en room zeker te stellen. "We zijn erg blij met deze samenwerking," zegt Patrick van Leuven, managing director van Hoogwegt International. "Melkpoeders uit Aalter kenden we al heel goed. In de toekomst zullen we samen met Royal A-ware de productportfolio verder ontwikkelen," stelt hij.

Royal A-ware startte in november 2021 met de productie van melkpoeder en room in Aalter. "Hoogwegt is een groot familiebedrijf met vergelijkbare genen als Royal A-ware. Dankzij deze samenwerking voor de lange termijn, kunnen we mede gebruik maken van hun jarenlange ervaring en expertise bij de verkoop van melkproducten hebben we direct toegang tot hun wereldwijde netwerk. Dit past in de strategie van Royal A-ware om te groeien met langdurige partnerships," aldus CEO Jan Anker van Royal A-ware.

Royal A-ware behaalde  vorig jaar een omzet van rond €1,8 miljard, de Hoogwegt Group zette in 2020 ongeveer 2,9 miljard om. Dit familiebedrijf doet van oudsher ook veel zaken met FrieslandCampina. Toen Coberco, een voorganger van FrieslandCampina, in 1998 fabriek De Kieviet in Meppel overnam van de Hoogwegt Group, kreeg dit bedrijf de melkpoederafzet van Frieslandfoods. Royal A-ware maakt kaas, room, boter en melkpoeders, in fabrieken in Nederland, België en Italië.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden