Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Nieuw-Zeelands A2-melk mogelijk in andere handen

28 Januari 2022 - Klaas van der Horst

De Nieuw Zeelandse A2-Milk Company komt mogelijk in andere handen, zo melden diverse media in het land. Het bedrijf heeft een paar slechte jaren achter de rug en zit dringend om nieuwe successen verlegen, maar die willen niet komen. Naar verluid behoort het Canadese Saputo tot de geïnteresseerden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De A2-Milk Company is opgericht in 2000 en vierde successen met de lichtverteerbare melksoort die wordt aangeboden. A2-melk komt van geselecteerde koeien (onder meer Jersey's) en is beter verteerbaar voor lactose-intolerante consumenten, waarvan er vrij veel zijn in Azië. 

Veel gekocht door Chinese toeristen
Vooral op exportmarkten waren de producten van het bedrijf een groot succes. A2 houdbare melk en kindervoeding werden onder meer veel meegenomen door Chinese toeristen en andere reizigers die op bezoek kwamen in Nieuw-Zeeland en Australië, maar werd ook regulier geëxporteerd. 

Politieke problemen in Hongkong en ook het sluiten van de Chinese grenzen vanwege Covid-19 deden de omzet en resultaten kelderen. In zekere zin is het vergelijkbaar met wat er met de afzet van Friso-kindervoeding via Hongkong gebeurde. 

Beurskoers lang niet omhoog te krijgen
De omzet van de A2 Milk Company werd bijna gehalveerd en ook een groot deel van de beurswaarde verdampte. Een nieuw management kon ook weinig doen om het bedrijf nieuw leven in te blazen. De laatste weken waren er opeens berichten over een mogelijke overname. Daarbij wordt de naam van het Canadese Saputo het meest genoemd. De beurskoers in de Nieuw-Zeelandse NZX ging in ieder geval met zo'n 7% omhoog. Betrokken bedrijven houden zich ondertussen stil.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden