Agrifoto

Analyse Voer

Volume in ruwvoerhandel op aardig niveau

1 Februari 2022 - Stef Wissink

De handel op de voermarkt loopt aardig door. Hoewel de prijsvorming vrij stabiel is valt op te merken dat handelaren niet ontevreden zijn over het verhandelde volume in de afgelopen weken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Melkveehouders zoeken vanwege de hoge melk- maar ook voerprijzen voortdurend naar een optimaal rantsoen welke de melkproductie zo hoog mogelijk houdt. De goede vraag vanuit de melkveehouderij is volgens insiders een factor die bijdraagt aan de voor het tijd van het jaar aardig doorlopende ruwvoerhandel.

Goed gras moeilijk verkrijgbaar
Kuilgras, met name van goede kwaliteit, is lastig vindbaar en wordt goed betaald. De vrij natte zomer heeft er voor gezorgd dat het aanbod nog altijd krap is. De DCA indicatieprijs voor kuilgras stijgt €2,50 per ton naar €72,50 per ton, de range is €70 tot €80, voor de betere partijen soms nog iets meer. De handel in weidehooi loop rustig door en de indicatieprijzen liggen tussen de €180 en €190 per ton, een fractie lager dan vorige week.

Snijmaïs en stro stabiel
De handel in snijmais en stro loopt rustig door en de prijzen zijn vrij stabiel. Voor tarwe- en gerstestro staat de indicatieprijs op €132,50 per ton, iets hoger dan vorige week. De bandbreedte voor de handel ligt, afhankelijk van de kwaliteit, tussen de €125 en €140 per ton. Snijmaïs wordt, afhankelijk van de kwaliteit, verhandeld voor prijzen van tussen de €65 en €80 per ton.

Bijproducten onveranderd krap
Op de markt voor bijproducten is de siutatie weinig veranderd. Het aanbod is maar beperkt en de vraag vanuit de melkveehouderij groot. De indicatieprijzen voor bierbostel staan op hoog niveau, maar zijn nu wel stabiel: €3,20 per procent droge stof. Voeraardappelen zijn ook maar moeilijk te verkrijgen en noteren op €45 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden