Royal A-ware

Nieuws Melk

A-ware doet schep bovenop melkprijs februari

2 Februari 2022 - Klaas van der Horst

Zuivelproducent A-ware verhoogt de melkprijs voor februari en houdt daarbij het midden tussen FrieslandCampina/Arla en DOC Kaas. De biologische melkprijs krijgt ook een plus, maar slechts beperkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo komt de melkprijs exclusief btw en na aftrek van 5 cent per 100 kilo voor ZuivelNL uit op €44,37 per 100 kilo kaal, zo blijkt uit de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker. De weidemelkprijs komt uit op €45,62 en de prijs voor de Albert Heijn-lijn komt uit op €50,62 per 100 kilo. Daarmee komt het bedrijf opnieuw en voorlopig als enige boven €50,00 per 100 kilo uit met gangbare melk, zij het dan alleen met de Albert Heijn-lijn.

melkprvg
De 'kale' melkprijs van Royal A-ware is de felrode lijn. Die lijkt in januari gedaald, maar de decemberbonus vertekent het beeld.

Voor het gemiddelde van alle uitbetaalde melkprijzen noemt A-ware een gewogen prijs (WP) van €47,19 per 100 kilo.

De biologische melkprijs voor februari gaat met 22 cent omhoog ten opzicht van januari en komt uit op €55,74 per 100 kilo.

AWbio
Minder hard, maar toch gestaag gaat ook de biologische melkprijs van A-ware omhoog. Ook hier de schijnbare daling na de uitkering van de decemberbonus.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden