Hivaka / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Cono houdt over januari de voorschotmelkprijs gelijk

4 Februari 2022 - Klaas van der Horst

Cono Kaasmakers houdt de (voorschot)melkprijs over januari gelijk aan die van december. De coöperatieve kaasconcern uit Westbeemster is daarmee de enige zuivelverwerker die dit doet voor de eerste maand van dit jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Daardoor is Cono niet direct de partij met de hoogste uitbetaalprijs aan het begin van het jaar, zo blijkt uit de Boerenbusiness melkprijsvergelijker. De maximale melkprijs bij Nederlandse standaardgehalten bedraagt €47,20 per 100 kilo. Toch betaalt de coöperatie nog steeds de hoogste gemiddelde melkprijs voor alle leden. Qua kale melkprijs is het over januari een middenmoter.

{{dataviewSnapshot(6_1643972432)}}
Cono begint het nieuwe jaar qua kale melkprijs als middenmoter.

De ontwikkeling van de melkprijs bij Cono weerspiegelt het feit dat de coöperatie een merkenspeler is en geen bulkproducent. Bij de laatste groep gaat de prijs veel meer en sneller op en neer, al naar gelang de dagmarkten zich ontwikkelen. Merkenspelers als Cono, met onder meer Beemsterkaas, lopen in oplopende markten in eerste instantie steeds iets achter, omdat ze gebonden zitten aan langlopende verkoopafspraken. Zij moeten de achterstand op een later moment zien goed te maken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden