Dafinchi / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Vreugdenhil verhoogt ook melkprijs voor januari

10 Februari 2022 - Klaas van der Horst - 1 reactie

Vreugdenhil Dairy Foods verhoogt de melkprijs ook voor de maand januari weer. Sinds februari vorig jaar is dit de elfde opeenvolgende stap omhoog. Ook de biologische melkprijs is mee gestegen, maar minder snel, want de biologische prijs ging 25 cent omhoog.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De basismelkprijs van Vreugdenhil over januari van dit jaar komt uit op €47,40 per 100 kilo, zo blijkt uit de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker. Dat is de hoogste gangbare melkprijs voor die maand en €1,65 per 100 kilo meer dan in december werd uitbetaald. De maximale melkprijs komt €1,50 per 100 kilo hoger  uit dankzij de toevoeging van de weidemelktoeslag en bedraagt dan €48,90 per 100 kilo.

mpvgl
Vreugdenhil zet over januari een sterke maximummelkprijs neer.

Hoge melkprijs voor januari
Daarmee komt Vreugdenhil Dairy Foods net onder Cono en Royal A-ware uit en zet het bedrijf de op twee na hoogste melkprijs neer voor deze maand.

Vreugdm
Melkpoeder wordt  opgezakt in de fabriek van Vreugdenhil in Gorcum.

Januari is bij Vreugdenhil overigens de laatste maand dat de wintertoeslag van €1,50 per 100 kilo meetelt. Deze wordt voor vijf maanden per jaar betaald.

De biologische melkprijs komt uit op €50,51 per 100 kilo, wat 25 cent per 100 kilo meer is dan in december werd betaald. Met deze prijs loopt Vreugdenhil iets achter vergeleken bij wat Eko-Holland en FrieslandCampina uitbetalen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden