Agrifoto

Nieuws Melk

Overeenkomst DSM en Bel over methaanremmer

14 Februari 2022 - Klaas van der Horst

Voedings- en gezondheidsbedrijf DSM heeft een partnership afgesloten met Groupe Bel voor een pilotproject voor het gebruik van methaanremmer Bovaer. Daarbij zullen boeren in Frankrijk en Slowakije dit middel gaan gebruiken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De pilot gaat komend voorjaar van start en is onderdeel van een versnellingsprogramma van de Groupe Bel om aan het klimaatakkoord van Parijs te voldoen. Groupe Bel wil in 2025 koolstof neutraal zijn.

Bonus voor Europees veevoer
Naast de pilot met Bovaer wil Bel ook dat de ongeveer 750 Franse leveranciers (gebundeld in groepering APBO) vanaf oktober dit jaar alleen nog maar Europees veevoer gebruiken. Dat is een van de eisen die Albert Heijn en A-ware in Nederland ook kennen in het Beter voor-programma. Deelname aan het Europese voerprogramma wordt bij Bel beloond met een premie van €0,50 per 100 liter. 

Dit programma geldt niet voor de Bel-leveranciers in Slowakije en Tsjechië. Over de melkveehouders van Bel in Portugal, Marokko en Oekraïene wordt evenmin iets gemeld.

Meerdere partnerships voor Bovaer
DSM kondigde vorig jaar aan dat het Bovaer onder meer wilde gaan produceren in een nieuwe fabriek in Dalry, Schotland. Eind vorig jaar kwam er ook een positief advies van de Europese voedingsautoriteit EFSA voor Bovaer. Eerder al kreeg het product een marktttoelating in Brazilië en Chili. In Brazilië zet onder meer rundvleesproducent JBS het middel in. Ook Fonterra en het Finse Valio hebben partnerships lopen met DSM.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden