Shutterstock

Analyse Melk

Rauwe melk en concentraat moeten veer laten

24 Februari 2022 - Klaas van der Horst

Voor het eerst sinds lange tijd laten de prijzen voor rauwe melk een veer. Ook de prijzen voor magere melkconcentraat en voor magere melk gingen deze week onderuit. Het wordt geweten aan een combinatie van extra beschikbaarheid en een reeks storingen bij verwerkers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijzen voor rauwe melk in Nederland en Duitsland vielen met deze week gemiddeld ruim €5 per 100 kilo terug in prijs. Dat is, afgezien van de jaarlijkse kerstdip, in maanden niet voorgekomen. Volgens marktpartijen komt er geleidelijk aan iets meer product beschikbaar.

Ook de prijzen voor magere melkconcentraat gingen omlaag, maar voor dit product hebben de prijzen vaker geschommeld. En met zo'n €3.400 per ton zijn ze nog steeds hoog. De vraag is nog even of de terugval van de prijzen eenmalig is en volgende week weer oppakt, of dat de piek echt gepasseerd is. Ondertussen is de afstand tussen de prijs voor concentraat en die van magere melkpoeder weer iets meer naar normale verhoudingen teruggekeerd.

De roomprijs werd ondertussen opnieuw iets vaster, terwijl ook de prijs van boter aantrok. De beschikbaarheid is krap en er zijn vrijwel geen voorraden (voor boter dan), terwijl de industrie alvast begint met het inslaan van extra product met het oog op de Pasen. Dit lijkt nog ver weg, maar de bedrijven willen zich alvast voorbereiden om hun productaanbod voor die periode op orde te brengen. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden