Eigen foto

Nieuws FrieslandCampina

Melkprijs van PlanetProof-lid schiet door de 50 euro

28 Februari 2022 - Wouter Baan

Na een korte onderbreking in februari gaat de garantieprijs van FrieslandCampina verder omhoog. Ook de biologische melkprijs laat komende maand een flinke stijging zien. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De garantieprijs stijgt voor maart met €1,50 tot €46,50 per 100 kilo. FrieslandCampina verwacht dat de referentiebedrijven hun melkprijzen verder gaan verhogen, gebaseerd op een wereldwijde goede vraag naar zuivel en een daling van de melkaanvoer. Onder meer referentiebedrijf Arla verhoogde de melkprijs voor maart al fors. 

Door de verhoging ligt de kale melkprijs bij FrieslandCampina nu nipt boven het niveau van €45 per 100 kilo, zo blijkt uit de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker. Een PlanetProof-deelnemer die de maximale uitbetalingsprijs beurt, ziet deze oplopen tot €50,43 per 100 kilo. Dit is berekent bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en de standaard geldende vet- en eiwitgehaltes in Nederland.

Door grens €50
Dat voor gangbare melk nu boven de grens van €50 wordt uitbetaald, is in historische context een unieke situatie. Normaal gesproken zijn deze relatief hoge prijsniveaus enkel weggelegd voor biologische melk. De biologische garantieprijs laat voor maart overigens ook een behoorlijke stijging zien, van €2,25 tot €54,25 per 100 kilo. In tegenstelling tot de gangbare melkprijs die flink zijn opgelopen, lieten de biologische melkprijzen in de afgelopen maanden een bescheiden stijging zien.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden