DOC Kaas

Nieuws Melkprijs

DOC Kaas voert melkprijs verder op

1 Maart 2022 - Wouter Baan

DOC Kaas heeft de melkprijs opnieuw verhoogd. Met de mutatie voor maart blijft het zuivelcoöperatie FrieslandCampina - die eveneens verhoogde - ruim voor in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

DOC Kaas verhoogt de melkprijs voor de maand maart met €1,08 per 100 kilo, wat in een kale melkprijs van €46,76 per 100 kilo resulteert. Die prijs is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo melk en de standaard Nederlandse vet- en eiwitgehaltes. Het is de zevende verhoging op rij die DOC doorvoert. 

In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness noteert DOC Kaas daarmee ruim €1 per 100 kilo hoger dan FrieslandCampina. Inclusief de maximaal haalbare bonussen voor VLOG en weidegang, blijft melkprijs net steken onder de grens van €50.

Goed sentiment
De verhoging van de melkprijs is te danken aan het goede sentiment op de zuivelmarkt. Met name de kaas- en melkpoederprijzen zijn in de maanden januari en februari - tegen de verwachting in - verder opgelopen. De verwachting is dat ook andere verwerkers in Nederland de melkprijs gaan verhogen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden