Agrifoto

Nieuws Voer

Prijzen ruwvoer ogen stabiel, ook bierbostel vast

1 Maart 2022 - Stef Wissink

De handel in ruwvoer kabbelt rustig voort deze week. De vraag is niet heel wild, maar het aanbod wordt tegen onveranderde prijzen wel aardig opgenomen. Bierbostel blijft moeiteloos vast in prijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Handelaren melden dat de handel in de meeste producten in grote lijnen onveranderd doorloopt, maar dat het zeker niet overdreven druk is. Melkveehouders lijken op het moment wat minder interesse in snijmaïs en kuilgras te tonen. De indicatieprijs voor kuilgras doet een klein stapje terug naar €70 per ton, snijmais blijft vooralsnog onveranderd staan op €72,50 per ton. Ook voor overige ruwvoeders als stro (€130 per ton), weidehooi (€185 per ton), zwenk (€145 per ton), veldbeemd (€130 per ton) en Engels raaigras (€130 per ton) gelden onveranderde indicatieprijzen.

Bierbostel krap beschikbaar
Waar partijen vorige week over een iets meer ontspannen marktsituatie spraken, bestempelen zij het aanbod deze week toch weer als onveranderd krap. Vanwege carnaval hebben meerdere brouwerijen een aantal dagen stil gelegen, zo klinkt het. De vraag naar bierbostel blijft vooralsnog onveranderd hoog. De indicatieprijzen blijven wel stabiel op €3,25 per procent droge stof. Ook voor de langere termijn blijven de prijsverwachtingen voor bierbostel positief. De verhitte grondstoffenmarkt als gevolg van de oorlog in Oekraïne zal er volgens handelaren voor zorgen dat de prijs voor bijproducten als bierbostel ook op langere termijn blijvend ondersteund zal worden. Voeraardappelen zijn nog altijd niet of nauwelijks beschikbaar, en de sporadische partijen die worden verhandeld worden door veel afnemer dan vaak als te duur omschreven.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden