Nederlandse kaasmakers hebben zeven keer goud gewonnen op het tweejaarlijkse wereldkampioenschap in Wisconsin. In totaal namen ze 21 prijzen mee naar huis. Het is mooie PR en helpt ook op de Amerikaanse markt.
Nederlands grootste kaasmaker, FrieslandCampina, nam de meeste prijzen mee naar huis: drie maal goud en in totaal veertien prijzen. Twee van de drie prijzen waren voor koemelkkazen (Holland Master Cantenaar en Vermeer) en één voor een geitenmelkkaas. Bij FrieslandCampina werd meegestreden door diverse teams, onder meer uit Steenderen en uit Lutjewinkel.
Cono kaasmakers behaalde ook tweemaal goud met koemelkkazen (Beemster Royaal en Beemster Royaal Grand Cru). Daarnaast viel de kaasmaker uit Westbeemster nog een keer in de prijzen met een vetarme kaas.
Twee tweede prijzen voor De Graafstroom
Kaasmaker De Graafstroom behaalde twee tweede prijzen met Goudse kazen. Westland Kaas en Van der Heiden behaalden beide een eerste prijs, met achtereenvolgens een Old Amsterdam mild en een oude Goudse kaas (Roemer zoet).
In totaal waren er 351 prijzen te verdelen voor allerlei kaassoorten. Daarnaast konden inzenders meedingen naar prijzen voor de beste boter, wei en wei-ingrediënten.