Lely

Nieuws Jaarcijfers

Tekort aan componenten beïnvloedt omzet Lely sterk

8 Maart 2022 - Stef Wissink

Lely heeft het jaar 2021 afgesloten met een omzet van €611 miljoen, wat in lijn is met de verwachtingen van het bedrijf. over 2020 bedroeg de omzet €615 miljoen. Het orderboek voor het komend jaar noemt Lely 'zeer sterk'.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De totale omzet nam vergeleken met één jaar eerder met €4 miljoen af. Een neergang van 1%. Hoewel het bedrijf geen mededelingen doet over de nettoresultaten van de onderneming, geeft het in een toelichting aan dat de winstgevendheid in lijn is met de recordprestatie van 2020. 

Zonder componententekort omzetgroei in dubbele cijfers
Lely toont zich tevreden met de resultaten in een uitdagend jaar waarin corona de bedrijfsvoering beïnvloedde. Ook zorgde het wereldwijde tekort aan componenten voor extra uitdagende omstandigheden, zo wordt gemeldt in de toelichting op de jaarcijfers. Het tekort voorkwam dat de omzet van Lely met dubbele cijfers groeide. Lely investeerde over 2021 7% van haar omzet in Research & Development, een signaal waaruit volgens eigen zeggen blijkt dat het bedrijf een lange termijn focus heeft.

Voor 2022 verwacht Lely een sterke groei te realiseren. Het bedrijf noemt het orderboek zeer gezond, onder andere door orders die in 2021 zijn verplaatst naar 2022 vanwege componententekorten. Daarnaast leveren de verdere adoptie van voer- en mestoplossingen een postieve bijdrage. Hoewel het tekort aan onderdelen een onzekere factor blijft, kijkt Lely naar eigen zeggen met vertrouwen naar de toekomst. In verband met de groei van het bedrijf wordt er geinvesteerd in vastgoed en het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden