Vreugdenhil Dairy Food

Nieuws Melk

Vreugdenhil verhoogt melkprijs bij einde toeslag

10 Maart 2022 - Klaas van der Horst

De februarimelkprijs van Vreugdenhil Dairy Foods moet het doen zonder wintertoeslag, maar krijgt wel een verhoging van de gewone melkprijs mee. De bio-melkprijs bleef nagenoeg stabiel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs van Vreugdenhil Dairy Foods ging naar €44,84 per 100 kilo. Dit is een daling ten opzichte van de €47,40 die de leveranciers in januari ontvingen, maar die wordt veroorzaakt door het einde van de wintertoeslag à €3,90 per 100 kilo. De toeslag wordt uitgekeerd van september tot en met januari. Het verlies hiervan wordt deels goedgemaakt door een verhoging van de standaardprijs met €1,34 per 100 kilo.

In de voorbije maanden zette Vreugdehil Dairy Foods standaard de hoogste basismelkprijs neer door de hoge wintertoeslag, zo blijkt uit de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker. Nu, zonder deze toeslag, lukt het Vreugdenhil toch nog steeds om een van de hoogste basismelkprijzen neer te zetten.

De weidemelkprijs, die tegelijk ook de maximale melkprijs is, komt uit op €46,34 per 100 kilo. Vreugdenhil Dairy Foods verhoogde ondertussen ook de biologische melkprijs. Heel veel ging die niet omhoog, maar met een verhoging van 23 cent per 100 kilo kwam die toch uit op €51,55 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden