FrieslandCampina

Nieuws Bestuur

FrieslandCampina: minder en andere bestuurders

17 Maart 2022 - Klaas van der Horst - 1 reactie

Coöperatie FrieslandCampina wil het hoofdbestuur inkrimpen van 9 naar 8 leden en het aantal commissarissen beperken van 13 naar 9 stuks. Dit gebeurt op voorstel van voorzitter Sybren Attema. Tegen het einde van het jaar zijn ook twee nieuwe boerenbestuurders en twee nieuwe externen nodig.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Doel van de aanpassingen is om de effectiviteit van het coöperatiebestuur en van de raad van commissarissen verder te versterken, zo heet het. De insteek is daarbij dat een meerderheid van vijf boeren-commissarissen blijft zitten in de raad van commissarissen, aangevuld met vier externen. Van de vijf boeren-commissarissen zijn er dan minimaal drie ook lid van het coöperatiebestuur.

Einde aan personele unie bestuurders  en commissarissen
Op die manier ontstaat er volgens de voorstellen meer ruimte om commissarissen met specifieke kennis en kunde aan te trekken en zo het toezicht op de onderneming te versterken. Als deze voorstellen later dit jaar worden goedgekeurd, wordt de volledige personele unie tussen de leden van het coöperatiebestuur en de leden van de raad van commissarissen, zoals die nu bestaat, losgelaten.

Addink
De termijn van vice-voorzitter Addink-Berendsen loopt eind dit jaar af.

Twee nieuwe boerenbestuurders en twee externen gezocht
Vrijwel tegelijk met deze voorgestelde veranderingen, treden ook enkele personele wijzigingen op. Zowel Angelique Huijben-Pijnenburg als Sandra Addink-Berendsen zien hun bestuurstermijn eind dit jaar aflopen. Voor hen worden twee nieuwe coöperatiebestuurders gezocht. Ook worden dan twee nieuwe externe commissarissen gezocht en de plek in te nemen van René Hooft Graafland en de eerder vertrokken Wout Dekker.

 
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden