Shutterstock

Nieuws Melkaanvoer

Daling melkaanvoer in VS geen incident

25 Maart 2022 - Wouter Baan

De Amerikaanse melkaanvoer dook in januari voor het eerst in het rood en die trend zet door in februari.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkproductie in de 24 grootste staten van de Verenigde Staten bedroeg in december 7574.992 ton, Ten opzichte van dezelfde maand één jaar eerder is dat een daling van 0,7%. In januari dook de melkaanvoer voor het eerst in het rood en die trend continueert. Hieruit kun je concluderen dat de hoge voerkosten - door de hoge graanprijzen - zwaarder wegen dan de tevens aantrekkende melkprijs.

Wel nam in de maand februari het aantal geregistreerde melkkoeien voor het eerst sinds tijden weer toe. Ten opzichte van januari was een stijging van 3.000 dieren zichtbaar, tot een totaal van 8,88 miljoen. Ten opzichte van die dieraantallen een jaar eerder, is echter sprake van een krimp van 77.000 koeien

Zuivelmarkt 'bullish' 
Net zoals in Europa, zet in de Verenigde Staten de melkprijs grote stappen naar boven. De melkprijs (class 3) noteert nu omgerekend bijna €50 per kilo. Met het huidige stijgingstempo is het een kwestie van tijd tot het bestaande record uit 2015 wordt overtroffen. Mede dankzij een goede exportvraag is Amerikaanse zuivelmarkt 'bullish'.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden