Shutterstock

Nieuws Voer

Snijmaïs gevraagd, bierbostel nog iets duurder

29 Maart 2022 - Stef Wissink

De vraag naar ruwvoeders blijft sterk. Veehouders zijn tegelijkertijd voorzichtig met het verkopen van voorraden. Ook de prijs van bierbostel doet weer een stapje naar boven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Handelaren merken duidelijk dat snijmaïs en graskuilen zeer goed gevraagd zijn. Kopende partijen willen echter niet zomaar afscheid nemen van voeders. Vanwege de hoge kunstmestprijzen en de voorspelde voerkrapte dit jaar zijn partijen zuinig op hun voorraad.

Fouragehandelaren vernemen dat verkopende partijen bij verkoop meer geld verlangen dan een tijdje terug. De indicatie prijs voor snijmaïs steeg recent al tot €77,50 per ton. De indicatieprijs voor kuilgras staat al een tijdlang stabiel op het hoge niveau van €72,50 per ton. 

Ondertussen blijven de indicatieprijzen voor overige ruwvoeders als stro (€132,50 per ton), zwenk (€145 per ton) en beemd (€135 per ton) stabiel. Vraag en aanbod zijn aardig goed in balans, zo klinkt het in het veld. 

Bierbostel en voeraardappelen krap beschikbaar
De prijs voor bijproducten blijft ondertussen oplopen. Voor bierbostel is de marktsituatie niet anders dan afgelopen weken. Het aanbod is te krap en de wachttijden aanzienlijk. De DCA-indicatieprijs voor bierbostel stijgt deze week opnieuw met €0,05 per procent droge stof en komt uit op €3,55 per procent droge stof. Week op week worden prijsrecords scherper bijgesteld. Mogelijk hikt de markt tegen een top aan nu het weideseizoen gaat beginnen en de rantsoenen daar links en rechts mogelijk wat op worden aangepast.

Voeraardappelen zijn nog altijd maar zeer mondjesmaat te vinden. De indicatieprijs voor voeraardappelen ligt rond de €45 per ton, al worden er vanwege het krappe aanbod links en recht ook prijzen tot wel €50 per ton gevraagd. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden