Eigen foto

Nieuws Melk

Eko-Holland: melkprijs bio hoger, biodynamisch niet

30 Maart 2022 - Klaas van der Horst

Aanvoercoöperatie en marktleider voor biologische melk Eko-Holland verhoogt de biologische melkprijs voor de maand april met €1,00 per 100 kilo, maar houdt de prijs voor biologisch-dynamische melk gelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Daardoor komt de te verwachten biologische melkprijs van Eko-Holland voor april uit op €56,55 per 100 kilo, exclusief btw, bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en na aftrek van 5 cent per 100 kilo voor ZuivelNL. De kleine groep biologisch-dynamische leden ontvangt onder dezelfde voorwaarden een melkprijs van €58,65 per 100 kilo, wat evenveel is als in maart.

Eko-Holland blijft met deze verhoging een hogere bio-melkprijs betalen dan FrieslandCampina, de nummer twee qua volume biologische melk in Nederland.

De andere Nederlandse verwerkers van biologische melk moeten in de meeste gevallen nog een melkprijs voor de maand april bekendmaken. Deze, qua volume kleinere spelers, bewegen qua prijzen rond de twee bovengenoemde spelers, zie daarvoor ook de Boerenbusiness Biomelkprijsvergelijker.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden