DOC Kaas

Nieuws melk

DOC Kaas verhoogt melkprijs gelijkmatig

31 Maart 2022 - Klaas van der Horst

DOC Kaas verhoogt de voorschot-melkprijs voor april met vrijwel hetzelfde bedrag als ze een maand eerder deed. Er komt €1,07 per 100 kilo bij, waardoor de maximale melkprijs boven de €50,00 per 100 kilo uitkomt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met een maximale melkprijs van €50,48 per 100 kilo lukt het deze maand evenwel niet meer om boven FrieslandCampina uit te komen, zo blijkt uit de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker. De Amersfoortse zuivelaar betaalt de groep PlanetProof-leveranciers €52,43 per 100 kilo. Qua weidemelkprijs is het ondertussen nog steeds DOC Kaas die meer uitbetaalt over april. ook de kale melkprijs ligt bij DOC Kaas nog net iets hoger.

De melkprijsverhoging die DOC Kaas en moederbedrijf DMK deze maand doorvoeren, en die bijna de helft is van de verhoging die FrieslandCampina toepast, maakt dat de voorschotprijs van beide coöperatie vrij dicht bij elkaar in de buurt komt te liggen. 

Beide betalen ondertussen nog wel altijd een hogere prijs dan die Arla uitkeert. Maar daar kunnen bedrijven bovenop de kale melkprijs nog tot zo'n €1,80 per 100 kilo bijverdienen voor zaken als tijdsonafhankelijk ophalen en extra goede bereiKbaarheid. De andere in Nederland actieve verwerkers moeten nog een melkprijs voor april publiceren.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden