Cono

Nieuws melk

Cono geeft maart-voorschot extra duw omhoog

2 April 2022 - Klaas van der Horst

Cono Kaasmakers geeft de voorschotmelkprijs over maart een extra zet omhoog ten opzichte van de voorgaande maanden. In januari hield de coöperatie de prijs gelijk, in februari kwam er een plus, over maart volgt een extra grote stap omhoog.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De coöperatie verhoogt met in totaal €2,31 naar een kale melkprijs van €46,61 per 100 kilo. De weidemelkprijs en de maximale melkprijs gaan achtereenvolgens €48,61 en €51,11 per 100 kilo.

Met deze verhoging nestelt Cono zich qua kale melkprijs weer stevig in de kopgroep van beste betalers van melkgeld. Voor de maximale melkprijs komt er nog €4,50 aan toeslagen bij, waarmee een uiteindelijke prijs van €51,11 kan worden behaald.

Bij de beste betalers
Met deze (voorschot)prijs zit Cono wel bij de beste betalers van melkgeld, temeer omdat het grootste deel van de Cono-leden ook aanspraak kan maken op deze melkprijs.

Cono maakt naast kazen onder merk onder meer ook ijsmix voor Ben & Jerry's, magere melkpoeder en weipoeders. Omdat Cono specifiek merkkazen produceert, op basis van vaak langer lopende contracten, reageert de melkprijs van de onderneming wel iets langzamer op wijzigingen in de markt dan bijvoorbeeld een foliekaasproducent. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden