Royal A-ware

Nieuws Melk

A-ware trekt melkprijs april naar voorhoede

2 April 2022 - Klaas van der Horst

Royal A-ware trekt de melkprijs voor april met €1,50 omhoog. Daarmee komt de betaling voor de Beter-voor melkstroom (Albert Heijnmelk) bijna op hetzelfde niveau als een aantal biologische melkprijzen bij andere verwerkers. Zelf betaalt het bedrijf nog ruim €5,00 meer voor een kilo biologische melk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het verschil tussen de gangbare melkprijs en de biologische melkprijs is over de gehele linie nu veel kleiner dan in voorgaande jaren. Gangbare melk is door tekorten in de markt veel meer in prijs gestegen. A-ware zelf meldt dat het een kale melkprijs betaalt van €48,44 en een maximale melkprijs van €54,53 per 100 kilo, terwijl de gewogen gemiddelde melkprijs (WP) voor april uitkomt op €50,94.

De Boerenbusiness melkprijsvergelijker komt uit op een kale prijs van €48,13 per 100 kilo. Daarmee is dit voorlopig de hoogste kale melkprijs voor de nieuwe maand.

De weide melkprijs komt uit op €49,38. Daarmee moet A-ware concurrent DOC Kaas nog laten voorgaan, maar met een maximale melkprijs van €54,38 per 100 kilo voor de Albert Heijnstroom wordt een nieuwe maximale record-uitbetalingsprijs voor gangbare melk neergezet. De biologische melkprijs gaat ondertussen ook met een duidelijke stap omhoog. A-ware betaalt voor april €1,25 extra ten opzichte van maart en komt in de biologische melkprijsvergelijker van Boerenbusiness uit op €59,27 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden