Bel Leerdammer

Nieuws Melk

Melkprijs Leerdammer maakt inhaalslag

4 April 2022 - Klaas van der Horst - 2 reacties

Lactalis Leerdammer maakt een inhaalslag met de melkprijs voor april. De kaasmaker verhoogt de prijs en zet daarmee voor deze maand ook gelijk de voorlopig hoogste weidemelkprijs neer. In de voorbije maanden bleef de melkprijs juist achter.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Volgens opgaaf van het bedrijf zelf komt de totale melkprijs voor de maand april uit op €49,75 per 100 kilo melk (exclusief btw en na de aftrek van de bijdrage voor ZuivelNL). Deze prijs geldt verder bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo en standaard gehaltes van 4,41% vet en 3,47% eiwit.

De prijs is inclusief toeslagen voor weidegang en Vlog (respectievelijk €2 en €1 per 100 kilo). Als laatste is de prijs ook inclusief een toeslag - van €0,25 per 100 kilo - voor melk afkomstig van melkveehouders die zowel weiden als koeien volgens de Vlog-voorwaarden voeren. De duurzaamheidspremie van maximaal €0,60 per 100 kilo is niet meegeteld. Deze premie wordt eens per jaar uitgekeerd, met het melkgeld van maart.

Weidemelkprijs opeens de topper
Volgens de Boerenbusiness melkprijsvergelijker zet Lactalis met de jongste verhoging voorlopig de op één na hoogste kale melkprijs neer. Die komt uit op €48,08 per 100 kilo en is precies €0,05 lager dan de melkprijs van Royal A-ware. De weidemelkprijs komt uit op €50,08 per 100 kilo. Die is voorlopig wel de hoogste voor april. De maximale melkprijs komt uit op €51,33 per 100 kilo.

* In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness wordt uitgegaan van een jaarleverantie van 1 miljoen kilo melk en andere standaardgehaltes voor vet en eiwit dan Lactalis doet.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden